вівторок, 6 травня 2014 р.

Єдина країна. Реформи.Цейтнот АТО. Війська Спеціального Призначення.


Кожна держава світу має у своєму розпорядженні війська спеціального призначення (ВСП).
Йдеться не про спеціальні відомчі підрозділи силових міністерств, а саме війська спеціального призначення. Існуючі на сьогодні, принаймні, де-юре, вочевидь не виконують свого завдання.

Це може бути окремий батальйон у розгорнутому бойовому штаті –  +/-  900 осіб.  Повністю автономний, добре озброєний останніми взірцями бойової техніки, зброї, спорядженням. Структура має, зокрема, передбачати: штурмові, диверсійні, розвідувально/контр розвідувальні підрозділи.  З прямим підпорядкуванням РНБО. Саме РНБО, а не Президенту. Рішення щодо застосування приймається консенсусом ВСІМ складом РНБО з повним карт-бланш у діях. Завдання, задачі ставляться чіткі й однозначні, з конкретними кінцевими датами виконання. Тактичне вирішення завдання лежить на командуванні цього підрозділу. Повна відповідальність за виконання завдання – також.
Особовий склад формується САМЕ ЗАРАЗ з найбільш підготовлених (як у військовому, так і в морально-вольовому аспекті) бійців відомчих підрозділів, підрозділів Національної Гвардії, бойових частин Міністерства оборони, які проявили себе під час проведення АТО.
У разі задіяння в операції ВСП, оперативне керівництво всіма наявними підрозділами в зоні проведення операції переходить безпосередньо до командування підрозділу.  
Цейтнот АТО вимагає саме такого вирішення.

Олег Мартинюк
ІГ «Єдина країна. Реформи»

ЕАГ «Фокус»

Немає коментарів:

Дописати коментар