середу, 23 квітня 2014 р.

Єдина країна. Реформи. НАШЕ БАЧЕННЯ МЕМОРАНДУМУ ЗЛАГОДИ

"Інколи гірка правда - краща від солодкої брехні"

Нинішня влада проявляє свою повну безпорадність і відсутність тактичного й стратегічного бачення вирішення проблем, які є в державі.
Постійне запізнення з реакцією на виклики, що виникають, ставить під загрозу існування самої державності. Вибори Президента не можуть бути самоціллю, коли йдеться про долю України. Нам не потрібен ерзац-президент ерзац-утворення під назвою "Україна".
Про дії на випередження не йдеться взагалі.
Тактика на замовчування проблеми, або її вирішення у спосіб підкилимних перемовин є згубною, а в окремих випадках – злочинною.
Влада не здатна запропонувати суспільству можливість самостійно вирішити наболілі питання.
Ракова пухлина сепаратизму в Криму пустила свої метастази на Схід і Південь. Знавці попереджали про таку небезпеку. Шарлатани від політичної медицини пропонують застосовувати терапію, т.зв., "федералізму", чи більш м'яку форму - "розширення повноважень місцевої влади". Без глибокого розуміння та системного запровадження, подібні ініціативи вкінець розбалансують і так хистку вертикаль державної влади.
Запропонована "терапія" не вирішить проблему. Тому, інколи, задля врятування від загнивання та смерті всього організму необхідна ампутація його окремої частини. Операція - болісна, поєднана з глибокими фізичними та моральними стражданнями. Але - життєвонеобхідна. Інакше - смерть. 
Саме для вирішення проблеми участі всього суспільства у творенні нової держави покликана дана пропозиція. 


«З метою збереження в Україні спокою й громадянської злагоди, Верховній Раді України пропонується для затвердження та прийняття наступний

МЕМОРАНДУМ
(ЗАКОН)

І. Вибори Президента України, призначені на 25 травня 2014 року – СКАСУВАТИ.
ІІ. На 22 червня 2014 року призначити Всеукраїнське опитування (референдум), надалі - референдум.
1)      Організаційне забезпечення проведення референдуму покласти на Центральну виборчу комісію України та територіальні виборчі комісії, сформовані для виборів Президента.
2)      Поріг явки для визнання референдуму таким, що відбувся становить 50% + 1 виборець.
ІІІ. У бюлетень для проведення референдуму внести питання:
« Ви за те, щоб зберегти Україну незалежною, соборною, унітарною державою з однією державною мовою – українською, у якій права національних меншин були законодавчо захищені, в тому числі "Хартією про мови національних меншин"?
ТАК _____________                                                                                   НІ____________»
ІV. За результатами референдуму:
1)      В адміністративно-територіальних утвореннях, де позитивна відповідь отримала більше 60% голосів виборців продовжує діяти юрисдикція України та:
а) з дня оголошення результатів референдуму Верховна Рада України припиняє свою діяльність;
б) на протязі двох місяців з дня оголошення результатів референдуму, за постановою ЦВК України та правилами, закріпленими у відповідному Законі, проведення виборів за мажоритарною системою до Верховної Ради, з аналогічною нормою представництва, на виборчих округах проводяться вибори до «Палати представників»;
в) на протязі одного місяця з дня сформування «Палати представників» на її засіданні призначається Тимчасовий Уряд (ТУ) та його Голова. Голова ТУ наділений повноваженнями Прем'єр-міністра та Президента України, передбаченими Конституцією України. До призначення Тимчасового Уряду та його Голови, свої обов'язки виконує чинний уряд та Прем'єр-міністр;
г) на протязі одного місяця з дня сформування, «Палата представників» затверджує склад Конституційної Асамблеї з числа провідних фахівців державного права, визнаних моральних авторитетів, громадських та релігійних діячів. Члени Конституційної Асамблеї беруть на себе зобов'язання в подальшому не висувати/не давати згоду на висування/призначення своїх кандидатур у вищі представницькі та виконавчі органи державної влади;
ґ) Проект Конституції України приймається протягом шести місяців з дня утворення Конституційної Асамблеї, загальноукраїнським референдумом у випадку, коли за нього проголосувало не менше 60% виборців;
д) місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, суди, прокуратура діють у межах та порядку передбачених законодавством України до сформування відповідних органів, згідно нової Конституції України.
2) В адміністративно-територіальних утвореннях, де позитивна відповідь отримала менше 60% голосів виборців на протязі двох місяців продовжує діяти юрисдикція України та:
а) з дня оголошення результатів референдуму Верховна Рада України припиняє свою діяльність;
б) на протязі одного місяця з дня оголошення результатів референдуму, за погодженням з Радбезом ООН та ОБСЄ вводиться зовнішнє управління територіями зі збереженням структури та повноважень органів місцевого самоврядування і забезпечується правопорядок відповідними миротворчими підрозділами;
в) після прийняття нової Конституції України, на протязі одного місяця, за правилами та порядком встановленим відповідними органами зовнішнього управління, на територіях проводиться референдум щодо підтримки Конституції України та повернення під юрисдикцію України. У разі підтримки більш як 60% населення, території повертаються до складу України на правах передбачених Конституцією України;
г) у разі негативного результату, території, за правилами та порядком встановленим відповідними органами зовнішнього управління, мають право на самовизначення.
V. Положення даного Меморандуму є обов'язковими до виконання на всій території України.
VІ. Для забезпечення належного правопорядку, до 01 червня 2014 року всі незаконні воєнізовані формування мають скласти зброю, всі незаконно утримувані адміністративні будівлі – звільнені. У випадку невиконання - всі члени незаконних збройних формувань будуть нейтралізовані на протязі наступних 24-х годин.  »

Олег Мартинюк
ІГ «Єдина країна. Реформи» 
ЕАГ «Фокус»

Немає коментарів:

Дописати коментар