субота, 15 листопада 2014 р.

ІГ "Єдина країна. Реформи" - припиняє своє існування.

Наша Ініціативна Група припиняє своє існування.
На те є причини і підстави.

Серед причин, визначальні:
  1. Незважаючи на всю революційність суспільства, в Україні відсутня критична маса (бодай 5-10%) політично активних громадян, котрі розуміють сутність і хочуть реформ.
  2. Ті, хто в результаті, за великим рахунком демократичних виборів, прийшов у владу мають досить специфічне уявлення щодо реформації. Їх кут зору не співпадає з нашим.
Підстави:
  1. За існуючих умов, ми не маємо реальних можливостей впливати на ситуацію.
  2. Пустопорожні розумування – контрпродуктивно.
Саморозпуск не означає цілковитий відхід від проблеми. Кожен з нас використовуватиме, навіть мізерну, можливість впливу на тих, хто приймає рішення. Різними методами і способами.
Кілька пояснень.
Коли ми ознайомились з концептуальним баченням «реформування» системи МВС від самого міністерства, природно виникло запитання. Це треба було ВІСІМ місяців засідати такому монстру щоб видати на-гора таку концепцію? Без врахування адміністративно-територіальної реформи, реформи органів місцевого самоврядування, бюджетної та податкової реформ? І головне, без врахування вимог Майдану щодо можливостей впливу на органи охорони правопорядку, в тому числі їх формування, з боку місцевих громад. 

Профанація – ще гірше, аніж цілковита відсутність.
На жаль, подібний підхід до «реформування» проглядається у всьому.
Ми відкриті до діалогу, дискусій і деталізації нашого бачення.
Заходьте, знайомтесь, сперечайтесь.
Не будьте байдужими.


Олег Мартинюк.  

Немає коментарів:

Дописати коментар