понеділок, 28 квітня 2014 р.

Швидка допомога для Донбасу. Органи МВС, органи управління.

Події останніх кількох днів зайвий раз показали необхідність системного реформування органів МВС.
Вилучення з підпорядкування Міністерства оборони й передача до МВС Державної служби з надзвичайних ситуацій, без реформування структури міністерства, радше, крок вимушений і підсвідомий, аніж продумана дія в напрямку реалізації реформи. Природнішим виглядало б переведення служби в структуру постійно діючих формувань Національної Гвардії. Проте, сталося, як сталося.
Сьогодні хочемо висвітлити наше бачення тих необхідних дій щодо наведення порядку в органах внутрішніх справ Донбасу. Захоплення, без видимого спротиву, окремих відділів УМВС Донецької та Луганської областей вимагають радикальних дій з боку керівництва МВС.
Наша пропозиція полягає в наступному:

  1. вивести за штат всіх атестованих співробітників захоплених районних відділів УМВС;
  2. формування (наказом міністра МВС) міжрайонних відділів УМВС з чітко визначеним штатним розписом (з наголосом на «силовий» блок – ППС, карний розшук, службу дільничних інспекторів);
  3. запропонувати ВСІМ співробітникам відділів міліції, що виведені за штат, прибути у чітко визначені місця дислокації штабів новоутворених міжрайвідділів для співбесіди та ймовірного прийняття на службу;
  4. виходячи з наявного людського ресурсу сформувати дієві міжрайвідділи, згідно із затвердженим штатним розписом;
  5. задля ефективної роботи міжрайвідділів ввести до їх штату на вакантні посади (за їх наявності) добровольців з числа колишніх працівників міліції, проукраїнських активістів (не обов’язково з конкретних населених пунктів, де доведеться проходити службу).
  6. (доповнено) В місцевостях захоплених терористами розпустити органи місцевого самоврядування, ліквідувати районні державні адміністрації. Після проведення АТО та "зачистки" населених пунктів, призначити тимчасові міськрайонні адміністрації на чолі з Комендантом тимчасової адміністрації міськрайонного утворення.
Дані пропозиції носять тимчасових характер і придатні до реалізації в існуючій системі МВС. Проте, на нашу думку, вони сприятимуть встановленню належного правопорядку в Донбасі.
Реалізація запропонованого, не означає відмови від участі у встановленні Конституційного правопорядку бійців Національної Гвардії (у її нинішньому вигляді), спеціальних служб та підрозділів.

Олег Мартинюк
ІГ «Єдина країна. Реформи» ЕАГ «Фокус»

 події

Немає коментарів:

Дописати коментар